Leivakonkursile tõid üksteist küpsetajat kokku 15 erinevat leiba ja oma hinde andis leibadele 609 inimest. Iga leib oli kellegi maitse järgi ja leidis oma austajad.
Eesti Vabaõhumuuseumi leivakonkursil osutus külastajate lemmikuks ja parimaks käsitööleivaks Ando Koduleib, mis oli numbriga 4 ja sai 96 punkti. Ando Konrad on kodus oma pere tarbeks leiba küpsetanud neli aastat ja näeme, kas menukas maitse innustab leivategu suuremalt ette võtma.
Teise koha saavutas leib „N“, mis oli numbriga 14 ja sai 70 punkti. Teraleib.ee esindaja Märt Kikase sõnul on meeskonnatööna valminud retseptide järgi küpsetatud neli ja pool aastat.
Kolmanda auhinnalise koha sai Ave seemneleib, mis oli numbriga 1 ja sai 68 punkti. Ave Kooskora on leiba küpsetanud juba viisteist aastat. Ave alustas siis, kui sündis esimene laps ja oma käe alt tuleb leib nii pere kui ka sõprade ja tuttavate lauale.
Külastajad andsid 50 ja rohkem punkti veel Merle Meriküll Arro talupojaleivale (number 8), Haldjaleiva pähkli-jõhvika peenleivale (number 10) ja Teraleib.ee leivale „J“ (number 2).
Osalesid:
Nr | Nimi / Tegija | Leib / Selgitus |
---|---|---|
1 | Ave Kooskora | Ave seemneleib |
2 | Teraleib.ee | Leib „J“ |
3 | Ruth Meier Vilgats | Lillelaululeib |
4 | Ando Konrad | Ando koduleib |
5 | Annika Krusell | Annika leib |
6 | Laura Nirg | Toortatraleib |
7 | Merle Meriküll Arro | Koriandrileib |
8 | Merle Meriküll Arro | Talupojaleib |
9 | Kolu kõrts | Kapsaleib |
10 | Haldjaleib | Pähkli-jõhvika peenleib |
11 | Haldjaleib | Ürdileib |
12 | Enno Lorenz | Täisteraleib |
13 | Teraleib.ee | Leib „K“ |
14 | Teraleib.ee | Leib „N“ |
15 | Põldotsa talu | Leib |
Suur, suur aitäh kõikidele konkursil osalejatele! Jätku leivale!