Käes on vastlakukli aeg! Võtame vastu tellimusi alates 10. veebruarist kuni 9. märtsini.
Vabaõhumuuseumi Kolu kõrts soovib teile pakkuda tõeliselt maitsvaid, vana-vanaemate retsepti järgi valmistatud vastlakukleid.
KOLU KÕRTSI KARDEMONI VASTLAKUKKEL KODUSE POHLAMOOSI ja NATURAALSE VAHUKOORE MÜTSIKESEGA
Hind: 3,20€/tk
Alates 25 tk tellides 2,50€/tk.
Tellitud vastlakuklid saab kätte Eesti Vabaõhumuuseumi kassast.
Traditsiooniliselt söödi vastlakukleid ainult vastlapäeval, kui viimast pidutoitu enne kevadist paastu. Jäik paastust kinnipidamine kadus aga pärast reformatsiooni. Tänapäeval müüakse vastlakukleid paljudes toidu- ja kondiitripoodides jaanuarist lihavõteteni.
Esimene pärmitaigna retsept, mille järgi valmis tänapäeva kukli sarnane küpsetis, pärineb 19. sajandi lõpu saksakeelsetest retseptiraamatutest ning kannab nime stopfkuchen ehk täidetud kukkel. Sel ajal hakati kukli pealt mütsikest ära lõikama ja lisama täidist, kuid mitte veel vahukoort. Kuklike täideti mandlimassi, moosi ja tavalise koorega ning küpsetati pärast üle.
Tänase väljanägemisega vastlakukli sünnimaaks peetakse Rootsit, kus neid hakati 20. sajandi alguses nimetama semla ehk kardemoni nisukukkel. Need olid täidisega ja kaetud lund meenutava vahukoorega. Eestis hakati õhulisi vahukoorega vastlakukleid küpsetama 1930. aastatel.
Külasta Kolu kõrtsi e-poodi!
Telli siit!
Võta ühendust Kolu kõrtsi perenaise Žanna Tambergiga
zanna.tamberg@evm.ee tel. 516 4343
Või kirjuta otse kõrtsirahvale
Kolu kõrts kolukorts@evm.ee tel 654 9118
Vabaõhumuuseumi Kolu kõrts soovib teile pakkuda tõeliselt maitsvaid, vana-vanaemate retsepti järgi valmistatud vastlakukleid.
KOLU KÕRTSI KARDEMONI VASTLAKUKKEL KODUSE POHLAMOOSI ja NATURAALSE VAHUKOORE MÜTSIKESEGA
Hind: 3,20€/tk
Alates 25 tk tellides 2,50€/tk.
Tellitud vastlakuklid saab kätte Eesti Vabaõhumuuseumi kassast.
Mida teame vastlakuklitest?
Traditsiooniliselt söödi vastlakukleid ainult vastlapäeval, kui viimast pidutoitu enne kevadist paastu. Jäik paastust kinnipidamine kadus aga pärast reformatsiooni. Tänapäeval müüakse vastlakukleid paljudes toidu- ja kondiitripoodides jaanuarist lihavõteteni.
Esimene pärmitaigna retsept, mille järgi valmis tänapäeva kukli sarnane küpsetis, pärineb 19. sajandi lõpu saksakeelsetest retseptiraamatutest ning kannab nime stopfkuchen ehk täidetud kukkel. Sel ajal hakati kukli pealt mütsikest ära lõikama ja lisama täidist, kuid mitte veel vahukoort. Kuklike täideti mandlimassi, moosi ja tavalise koorega ning küpsetati pärast üle.
Tänase väljanägemisega vastlakukli sünnimaaks peetakse Rootsit, kus neid hakati 20. sajandi alguses nimetama semla ehk kardemoni nisukukkel. Need olid täidisega ja kaetud lund meenutava vahukoorega. Eestis hakati õhulisi vahukoorega vastlakukleid küpsetama 1930. aastatel.
Kuidas tellida?
Külasta Kolu kõrtsi e-poodi!
Telli siit!
Võta ühendust Kolu kõrtsi perenaise Žanna Tambergiga
zanna.tamberg@evm.ee tel. 516 4343
Või kirjuta otse kõrtsirahvale
Kolu kõrts kolukorts@evm.ee tel 654 9118