100 kokka köögis

  • Täiskasvanud 20 €

    Lapsed (9-14 a.) 10 €

    Pilet sisaldab muuseumi külastust ja toitlustust kõrtsis

10. märtsil 2018

Kell 12:00 - 16:00
Kolu kõrtsis
 
Sarja „100 kokka köögis“ raames võtavad kümne kuu jooksul muuseumi kõrtsi üle külaliskokad, kes pakuvad oma kodupiirkonnale omaseid maitseid, kõrtsi talli alla aga seatakse üles sama paikkonna toidukaupade laat. 
 
10. märtsi avaüritusel toimub Vana-Võrumaa toidukultuurist võrsunud kaubamärgi UMA MEKK toodete laat. Kolu kõrtsi köögis juhatab vägesid Hämsa kõrtsi emand Ulvi, kelle eestvedamisel kaetakse parimate võrumaiste paladega puhvet „Süü pallo jõvvat!“. Meeleolu loovad Võrumaa muusikud.

 

 

MENÜÜ

 

Eelroad:

1. Odrajahu karask suitsusingi määrde ja maitsevõiga

(Loona talu jahu, munad, hapupiim, Hämsa suitsusink,majonees,või,sool,till)

 

2. Seenevorm kartulite ja suitsupeekoni ja Kõrgemäe talu tšillijuustuga

(kartul, läbikasvanud suitsupeekon, Taalbergi talu soolaseened, sibul, munad, piim,rõõsk koor, või, hapukoor, sool)

 

3. "Ninast sabani" kruupidega sült mädarõika vahuga

(seajalad, seakõrvad, seasabad, sibul, kruubid, porgand, sool, pipar, loorber, muskaat, küüslauk, mädarõigas, köögikoor)

 

Lisandiks on laual Hämsa köömneleiba ja seemneleiba, Metsavenna talu sõir sooja kattega ja Kolotsi talu kitsejuust sooja katte ning Peipsi hapukurgi viilakatega.

 

Põhiroad:

1 .  Hämsa talupojasupp perenaise poolt suitsutatud suitsulihaga Loona talu kruupide ja Kuusiku talu põldubadega

 

2. Mulgipuder ehk kartulitangu puder kõrneste ja hapukoorega

(Loona talu kruup, Jaagumäe talu sea ribiliha, Nopri hapukoor)

 

3. Hämsa lambaliharoog köögiviljadega

(lambaliha, peet, kaalikas, porgand, suvikõrvits, kapsas, küüslauk)

 

Lisandiks laual taluleib ja karask

Joogiks: kali, kohalikud õuna- ja marjamahlad, hapupiim

 

              Magus:

               1. kamarull kohupiima, vahukoore ja vaarikatega

                (kama, muna, jahu, kohupiim, köögikoor, vaarikad, suhkur, sidrunihape)  

                2. kamajook 

 

 

UMA MEKK laadalt leiab muuhulgas ka Urvaste kama, Kolotsi ja Kõrgemäe talude juustu, Jakobson Bee mett ning keelekastet Siidrikojalt. 

 

Üritustesari „100 kokka köögis“ toimub koostöös Eesti Toiduteega. Juba 14. aprillil jõuavad Kolu kõrtsi külastajateni ehedad maitsed Saaremaalt.

 

Pilet täiskasvanutele 20 €, lastele vanuses 9-14 eluaastat 10 €. Pilet sisaldab muuseumi külastust ja toitlustust kõrtsis.